
شمع ها همواره منبعی از نور، گرما و فضا سازی برای ما بوده اند. اما یکی از جنبه های مهم و جذاب که مورد توجه دوستداران آن است، میانگین زمان سوختن آن می باشد، که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
مدت زمان متوسط سوختن یک شمع میتواند به شدت متغیر باشد و به چندین عامل مختلف بستگی داشته باشد. به طور کلی، اندازه، مواد، و نحوه سوزاندن شمع، میتوانند بر طول عمر یک شمع تأثیر بگذارند. درک این عوامل و همچنین آگاهی از انواع مختلف شمعها و چگونگی افزایش عمر یک شمع میتواند به شما کمک کند تا شمع مناسبی برای نیازهای خود انتخاب کنید و آن را تا حد ممکن طولانی تر بسوزانید.
اندازه و شکل شمع
یکی از مهم ترین عوامل، اندازه و شکل شمع است. برخی از انواع شمعها برای سوختن کند و پایدار طراحی شدهاند در حالی که برخی دیگر برای شوختن سریع طراحی شدهاند. بطور مثال، شمعهای مخروطی، سطح کوچک تری دارند و فرآیند سوختن را کند میکنند اما شمع های ستونی سریعتر می سوزند. در بحث اندازه هم ، شمعهای بزرگتر با قطر بیشتر، مدت زمان سوختن بیشتری نسبت به شمعهای کوچکتر دارند چرا که میزان بیشتری موم و سوخت برای سوزاندن در آنها وجود دارد.
محیط و دما
محیطی که شمع در آن سوزانده می شود نیز نقش مهمی در تعیین زمان سوختن آن دارد. عواملی مانند دمای اتاق، رطوبت و گردش هوا می توانند بر سرعت ذوب شدن موم و مصرف شعله آن تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، سوزاندن شمع در یک اتاق که گردش هوا در آن زیاد است می تواند باعث شود شعله سریعتر از یک اتاقی که جریان گردش هوا در آن کمتر است بسوزد. دمای اتاق نیز بر زمان سوختن شمع تأثیر می گذارد. دماهای بالاتر می تواند باعث شود که موم سریعتر ذوب شود و در نتیجه زمان سوختن کوتاهتر شود.
ترکیب مواد شمع
نوع مواد مورد استفاده برای شمع، یک عامل اصلی در تعیین مدت زمان سوختن شمع است. به طورکلی مواد معمول برای ساخت شمع شامل پارافین، سویا، موم زنبورعسل و موم نخل هستند. هر نوع موم ویژگیهای سوختن متمایزی دارد که بر کل زمان سوختن تأثیر میگذارد. شمعهای موم پارافین نسبت به شمعهای سویا و موم زنبور عسل مرسوم ترهستند. به طورکلی از لحاظ مقایسه موم استفاده شده، شمع های موم زنبورعسل به دلیل نقطه ذوب بالاتر خود مدت زمان بیشتری نسبت به بقیه موم ها میسوزند.

افزودنی ها و بهبود دهنده ها
سازندگان شمعها اغلب افزودنیها و بهبود دهنده هایی را برای اصلاح و افزدون ویژگی هایی متفاوت به شمع های خود اضافه می کنند که در مدت زمان سوختن محصولاتشان اثر گذار است. به عنوان مثال، اسید استئاریک ممکن است به موم افزوده شود تا آن را سفتتر کند و زمان سوختن را افزایش دهد. همچنین اضافه کردن اسانس های رایحه دار، رنگ ها و افزودنی های دیگر می توانند دینامیک های سوختن شمع را تغییر دهند و بر مدت زمان سوختن آن اثرگذار باشند. هرچند که این افزودنی ها و بهبود دهنده ها به بهتر شدن شمع و افزایش مدت زمان سوختن آن می شود اما استفاده از آنها در فرآیند ساخت، به ملاحظه دقیق، بهینه و بررسی نیاز دارند.
اندازه و نوع فیتیله
فتیله یکی دیگر از اجزایی است که بر مدت زمان سوختن شمع تأثیر می گذارد. اندازه و نوع فیتیله عاملی تعیین کننده بر نرخ سرعت سوزانده شدن و مصرف موم توسط شعله است. به طور کلی، فتیلههای ضخیمتر شعلههای بزرگتری تولید میکنند و در نتیجه سریعتر میسوزند. برعکس، فتیله های نازک تر منجر به شعله های کوچکتر و زمان سوختن طولانی تر می شوند. همچنین برخی از شمع ها دارای چندین فتیله هستند که به فرآیند سوزاندن پیچیدگی می بخشند و زمان کلی سوختن را تغییر می دهند.

جمع بندی
زمان سوختن یک شمع مجموعه ای دقیق از ترکیب مواد موم، ویژگیهای فیتیله، اندازه شمع، افزودنیها و عوامل محیطی است. درپایان این مقاله چند نوع از شمع های رایج و میانگین زمان سوختن آنها آمده است، همچنین برای افزایش زمان سوختن یک شمع می توانید مقاله ما تحت عنوان “ نحوه نگهداری انواع شمع- شمع وارمر” را مطالعه کنید.
- شمعهای وارمر: 4 تا 5 ساعت
- شمع های وتیو(votive): 15 تا 20 ساعت
- شمعهای کانتینری (قطر 7.5 سانت): 25 تا 30 ساعت
- شمعهای پیلار (قطر 7.5 سانت): 40 تا 50 ساعت
توجه داشته باشید که این زمانها تخمینی هستند و زمان سوختن واقعی ممکن است بسته به عواملی که در بالا توضیح داده شد متفاوت باشد.
اشتراک در شبکه های اجتماعی: